Een zangeres, twee steengoede muzikanten, een podium en een set plezante volkse liedjes uit de Kempen. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van Kempen zingt mee!. En natuurlijk een enthousiast Geels publiek.

Zin om mee te zingen, of gewoon te komen luisteren? Kempen zingt mee! wordt dit jaar op meer dan twintig plaatsen georganiseerd, op vrijdag 13 juli om 14.30 uur ook in Geel tijdens Geel, Zomert! Extra.
 
De Kempense traditionals van toen door muzikanten van vandaag: Pascale Michiels, Bart Buls en Piet Van Den Heuvel laten horen hoe zij ons muzikale erfgoed de eenentwingtigste eeuw in zingen. De teksten hoef je niet (meer) uit het hoofd te kennen: die krijg je erbij in een gratis boekje. Op en top Kempens… sfeer verzekerd!
 
Erfgoed?
De optredens maken deel uit van Kempen zingt!, een project rond het gezongen erfgoed van de regio. De drie Kempense erfgoedcellen werken er aan mee, net als Rurant en Vormingplus Kempen, financieel ondersteund door LEADER-gebieden MarkAante Kempen en Midden-Kempen Beweegt.
 
Vanaf de zomer toert ook een leuke kinderliedjestentoonstelling van Kempen zingt! door de Kempen, en samen met de jeugdbewegingen wordt een kampzangboekje gemaakt.
 
Meer info vind je op www.kempenzingt.be.
 
 
Een woordje over de artiesten:
 
Pascale Michiels, als actrice ondermeer bekend van Flikken en Wittekerke, is ook een uitstekende zangeres. Ze zong eerder al bij Snowflower en The Blues Angels, toen ze zich als singer-songwriter presenteerde onder de naam Bloomfish. In 2012 stort ze zich als stand-in voor Kathleen Vandenhoudt ook op onze Kempense klassiekers.
 
Herentalsenaar Bart Buls speelt en speelde bas bij klinkende namen zoals Admiral Freebee, Wigbert, Guy Swinnen, de Laatste Showband, Roland en Vive la Fête. Momenteel geeft hij gitaarles neemt hij tijdens eigen muzikale projecten graag ook de zelf microfoon en gitaar vast.
 
Piet Van Den Heuvel ken je misschien nog als zanger van Scooter, de Belgische band die in 1981 scoorde met de hit You. Later zong hij (backing-)vocals bij tal van Belgische bands en artiesten en schreef hij muziek en teksten voor ondermeer Bart Peeters, Clouseau en Yasmine. Piet speelt momenteel ook gitaar en percussie, en bracht in 2007 een eigen cd uit.
 
Foto  : muzikanten Piet Van Den Heuvel, Kathleen Vandenhoudt, Pascale Michiels en Bart Buls op z’n Kempens tijdens Kempen zingt mee!